RaboResearch - Economic Research

Column

Menselijk kapitaal als vierde pensioenpijler (Dutch)

Het Nederlandse pensioenstelsel sluit steeds minder goed aan op maatschappelijke trends en veranderende voorkeuren van burgers. Wat zou een volgend kabinet moeten doen als het gaat om pensioenen?

Dutch Housing Market Quarterly Dutch version

House prices on course to hit new peak

On the Dutch housing market, more transactions than ever in the first quarter: 55,911 homes changed owners. Prices rose by 6.8% in the first quarter compared to the first quarter last year. We expect a price increase of at least 6.5% for 2017.

Column

Een huis als investering, of om in te wonen? (Dutch)

Een woning kopen is een flinke opgave, maar wat zal er daarna gebeuren? Het gaat nu goed op de woningmarkt, maar mochten de prijzen weer gaan dalen, dan verliezen mijn vriend en ik veel geld. Heeft het eigenlijk wel zin om me hierover zorgen te maken?

Column

Vijfjaarscontract als onderdeel van vijfpuntenplan voor de arbeidsmarkt (Dutch)

Het vijfjaarscontract geeft de prikkels aan elke werkende om zich te blijven ontwikkelen. Bovendien vergroot het de dynamiek op de arbeidsmarkt waardoor er voor (langdurig) werklozen veel meer instapkansen zijn om weer een baan te vinden. Het vijfjaarscontract is onderdeel van Barbara Baarsma’s vijfpuntenplan voor de arbeidsmarkt.