RaboResearch - Economic Research

Economic Comment

Verkoop van kerstbomen stabiel en steeds duurzamer (Dutch)

De verkoop van kerstbomen is in Nederland en in de ons omringende landen vrij stabiel. In Nederland worden trouwens relatief weinig kerstbomen gekocht in vergelijking met de landen om ons heen. Wel worden bomen iets eerder gekocht en heeft duurzaamheid in Nederland en de landen in de buurt volop de aandacht van consument en producent. Meer over de laatste cijfers en ontwikkelingen lees je in deze update.

Economic Comment

Transitie naar duurzame economie gaat niet vanzelf (Dutch)

Voor de toekomstbestendigheid van het Nederlandse bedrijfsleven is de transitie naar een nieuwe economie noodzakelijk, een economie die duurzaam en sociaal inclusief is. Volgens ondernemers kan 40 procent van de bedrijven in Nederland niet mee in deze transitie, maar vinden het tegelijkertijd wel belangrijk dat alle bedrijven meegaan.

Economic Comment

Nederland: voortekenen van een aankomende recessie (Dutch)

Eerder dit jaar voorspelden wij dat op een stevige economische groei in de eerste helft van 2022 een milde recessie zou volgen, met krimp in het vierde kwartaal dit jaar en het eerste kwartaal van 2023. De eerste tekenen van de door ons voorspelde recessie worden zichtbaar.