RaboResearch - Economic Research

Economic Quarterly Report

Economisch Kwartaalbericht - september 2012 (Dutch)

Na een groeivertraging in 2012 zal de groei van de wereldeconomie volgend jaar iets versnellen. De Nederlandse economie zal dit jaar naar verwachting krimpen met 0,5% en in 2013 iets herstellen met een BBP-groei van 0,5%.

Column

Concrete plannen, onzekere uitvoering (Dutch)

Het is een traditie die nu al een paar jaar aanhoudt: het belangrijkste nieuws op Prinsjesdag zit niet in het miljoenennotakoffertje, maar zijn de hoedjes. Dit jaar is het nog erger: niet alleen de plannen waren bekend, ook worden ze niet uitgevoerd.

Economic Quarterly Report

Economische kerngegevens (Dutch)

De meest recente economische voorspellingen voor de Nederlandse en internationale economie en de financiële markten.

Economic Quarterly Report

The Netherlands: Towards the elections

The Dutch economy has not yet managed to escape the mire, and faces rising unemployment, shrinking consumption, falling house prices and a lack of business investment. The coming months will be decisive in several respects.

Economic Quarterly Report

Nederland: Op weg naar de verkiezingen (Dutch)

De komende maanden zijn belangrijk voor de Nederlandse economie. Niet alleen is er de onzekerheid rondom de Europese schuldencrisis, ook zullen de aanstaande verkiezingen en de coalitie-onderhandelingen bepalend zijn voor de komende jaren.

Economic Update

Conjunctuurbeeld Nederland (Dutch)

De Nederlandse economie is in het tweede kwartaal met 0,2% gegroeid ten opzichte van een kwartaal eerder. Ook in het tweede kwartaal moest de Nederlandse economie het vooral hebben van het buitenland. De binnenlandse dynamiek bleef zwak.

Economic Update

Economic Update the Netherlands

In the second quarter, the Dutch economy grew by 0.2% compared to the previous quarter. The Dutch economy continued to depend on international trade, while the domestic demand remained very weak.