RaboResearch - Economic Research

Economic Report Dutch version

Pension agreement for the future

A year after signing the agreement in principle on the future of the Dutch pension system, the social partners approved the final draft of the pension agreement on 9 June 2011. Reform of the Dutch pension system is inescapable.

Economic Update Dutch version

Country Update the Netherlands

From the revised growth figures can be concluded that the recession was not as deep as was originally thought. The government is falling behind in meeting its saving target, while the sustainability of government finances is the greatest challenge.

Column

Een beetje inflatie kan geen kwaad (Dutch)

De laatste tijd hoor je steeds vaker geluiden dat een wat hogere inflatie een goede zaak zou zijn. Een wat hogere inflatie kan wonderen verrichten met tekort- en schuldquotes. Het holt de koopkracht van het geld uit en verlicht dus de reële schuld. Het lijkt te mooi om waar te zijn en dat is het ook.

Special

Kracht van Helmond (rapport) (Dutch)

Dit rapport schetst het toekomstperspectief van Helmond. De uitkomsten en de daaraan gekoppelde sterkte-zwakte analyses zijn onderverdeeld in de aspecten die samenhangen met het werkklimaat en het leefklimaat.

Economic Report

Zonder euro is de gulden geen daalder waard (Dutch)

De financiële problemen in de eurozone hebben ertoe geleid dat speculaties over het einde van de euro niet langer taboe zijn. De eenheidsmunt wordt sinds de acute crisis in Griekenland danig op de proef gesteld.