RaboResearch - Economic Research

Special

Inflatiemonitor Nederland: Inflatie nog altijd in de dubbele cijfers (Dutch)

We hebben onze inflatieramingen bijgesteld: voor 2023 verwachten we nu een iets hogere inflatie, voor 2024 juist een lagere inflatie. In deze maandelijkse inflatiemonitor voor de Nederlandse economie geven we duiding aan de inflatiecijfers en presenteren we onze inflatieverwachtingen. Voor meer technische informatie verwijzen we naar de laatste paragraaf van deze publicatie.

Special

Inflatiemonitor Nederland: inflatie zet flinke stap terug, maar blijft hoog (Dutch)

Inflatie is terug van weggeweest en domineert momenteel het economische nieuws. Een sterke stijging van het algemene prijspeil kan de koopkracht van huishoudens uithollen en de winsten van bedrijven aantasten. In deze maandelijkse inflatiemonitor voor de Nederlandse economie geven we duiding aan de inflatiecijfers en presenteren we onze inflatieverwachtingen.

Special

Inflatiemonitor Nederland: lichtpuntjes aan het eind van de inflatietunnel (Dutch)

Inflatie is terug van weggeweest en domineert momenteel het economische nieuws. Een sterke stijging van het algemene prijspeil kan de koopkracht van huishoudens uithollen en de winsten van bedrijven aantasten. In deze maandelijkse inflatiemonitor voor de Nederlandse economie geven we duiding aan de inflatiecijfers en presenteren we onze inflatieverwachtingen. Voor meer technische informatie verwijzen we naar de laatste paragraaf van deze publicatie.