RaboResearch - Economic Research

Column

Weten wat we niet weten (Dutch)

De fouten die economen maken met voorspellingen van economische ontwikkelingen zijn vaak hilarisch. Maar achteraf verklaren en kritiek hebben is relatief makkelijk. Het naar de toekomst kijken is een onderdeel van economenwerk met toegevoegde waarde.

Country Report

Philippines: strong economic growth amidst upcoming elections

The May 2016 presidential elections will help determine whether the recent favourable developments in terms of governance will continue. Growth has remained rather high, and is expected to continue to do so in the near term.

Column

Exponentieel begrensd (Dutch)

In de wereld van mijn zoontje zijn de mogelijkheden onbegrensd. Iets soortgelijks zie je vaak bij mensen die bezig zijn met nieuwe technologieën. Exponentieel en disruptief. Maar wat voor technologie geldt, gaat niet automatisch op voor de economie.

Country Report

South Korea: still going strong

Government stimulus helps South Korea’s economy hold ground against domestic and external headwinds. Tensions with North Korea picked up, but are unlikely to have severe consequences.

Column

Opgeven is geen optie (Dutch)

Het medicijn van de centrale banken lijkt niet langer te helpen. De patiënt (lees: de economie) lijkt er resistent voor geworden. Sterker nog, de bijwerkingen van de medicijnen overschaduwen zo langzamerhand hun vermeende heilzame werking.