RaboResearch - Economic Research

Rogier Aalders

Senior Researcher

Rogier Aalders works as a researcher at RaboResearch Netherlands.

Rogier is responsible for regional economic research on behalf of the Local Member Banks, municipalities, Chambers of Commerce and other regional stakeholders. He researches a wide variety of subjects. Examples include business performance, tourism & recreation, accessibility, the agricultural sector, industry, the labour market, sustainability, SME and regional economic development in general. Rogier studied International Economics & Economic Geography at Utrecht University.

Publications Rogier Aalders

Special

Laat herstel brede welvaart niet weer tien jaar duren (Dutch)

Om het herstel van de brede welvaart niet weer tien jaar te laten duren, zijn investeringen hierin hard nodig. Het verleden wijst namelijk uit dat herstel van crises lang duurt en de eerste haarscheurtjes van de coronapandemie zijn al zichtbaar.

Economic Report

Economisch herstel verschilt sterk tussen Nederlandse regio’s (Dutch)

Groot-Amsterdam en Brainport Eindhoven zijn waarschijnlijk de trekkers van het economisch herstel in 2021 in Nederland. In delen van het noorden en een aantal kustregio’s is de groei lager. Wel verwachten we overal groei; een opsteker na een zwaar coronajaar.

Economic Report

Corona weegt op geluksgevoel Rotterdammers (Dutch)

De brede welvaart is in regio Rotterdam lager dan gemiddeld in Nederland. En net als in Nederland als geheel, zijn de eerste haarscheurtjes als gevolg van de coronacrisis zichtbaar. Op alle dimensies van brede welvaart ging Rotterdam erop achteruit.

Special

De Achterhoek: eerste tekenen van een lagere brede welvaart (Dutch)

De brede welvaart is in de Achterhoek hoger dan gemiddeld in Nederland. Vooral op de dimensie huisvesting, sociale contacten en veiligheid scoort de regio veel beter. Maar net als in de rest van het land, zijn de eerste haarscheurtjes in de brede welvaart zichtbaar.

Economic Report

Regionale economische veerkracht loopt sterk uiteen (Dutch)

Door verschillen in economische structuur en specifieke regionale omstandigheden krimpt de economie dit jaar in de ene regio meer dan in de andere. Dit komt mede door grote verschillen in veerkracht in de afgelopen zes maanden.

Economic Report

Effect van corona op brede welvaart in Regio Zwolle (Dutch)

De brede welvaart is in Regio Zwolle hoger dan gemiddeld in Nederland. Maar net als in Nederland als geheel, zijn de eerste haarscheurtjes zichtbaar. Op alle dimensies van brede welvaart ging de regio erop achteruit.

Special

Brede welvaart in Oost-Nederland (Dutch)

In Oost-Nederland is de afgelopen decennia een nieuwe geografie van de economie en welvaart ontstaan: met grotere economische verschillen tussen regio’s binnen Oost-Nederland. Alle reden om in Oost-Nederland te werken aan een brede economische- en welvaartsagenda.