RaboResearch - Economic Research

Jesse Groenewegen

Economist

Jesse Groenewegen works as economist for RaboResearch Netherlands.

He covers both Dutch macroeconomics and drivers of firm success. 

Previously, he worked for the Ministry of Finance. Jesse studied economics at the University of Oxford.

Publications Jesse Groenewegen

Special

Kwaliteit van management in Nederland (Dutch)

Nederland staat zesde op de internationale ranglijst van managementkwaliteit. Goed, maar niet top. Ons bedrijfsleven heeft veel te winnen bij verbeteren managementpraktijken, vooral op het vlak van doelen- en personeelsmanagement.

Column

Succesvoller met een zwarte coltrui (Dutch)

De kwaliteit van management is een belangrijke succesfactor voor alle organisaties, van handel en industrie tot zorg en onderwijs. Wat kunnen we leren van succesvolle ondernemers?

Economic Comment

Nederland als een bootje op de golven van de wereldeconomie (Dutch)

De Nederlandse economische groei zwakte af in het eerste kwartaal van 2018. Vooral de export was zwak, die daalde voor het eerst sinds 2013. De binnenlandse bestedingen groeiden wel sterk, o.a. gedreven door de steeds krapper wordende arbeidsmarkt.

Special

Bedrijvensucces in Nederland - wat we (nog niet) weten (Dutch)

Innovatie, ondernemersklimaat, menselijk kapitaal en management zijn de vier pijlers onder bedrijvensucces. Maar hoe deze factoren het succes van Nederlandse bedrijven verklaren is niet duidelijk; daarom doet Rabobank nu grootschalig onderzoek hiernaar.

Economic Quarterly Report Dutch version

Dutch economic boom to continue

The Dutch economy will grow by 3.1% in 2018 and by 2.5% in 2019. The global recovery boosts exports and a number of countries offer investment and trade opportunities for Dutch firms. Simultaneously, geopolitical events could have a major impact.