RaboResearch - Economic Research

Ester Barendregt

Senior Economist

Ester is a Senior Economist at RaboResearch Global Economics & Markets.

She analyses developments in the global economy and translates themes such as the impact of Trumpism and the future of Europe into publications and presentations for clients. 

Previously, Ester worked as a (senior) advisor at the Dutch Ministry of Finance and the International Monetary Fund. She obtained a master's degree in International Economics at the University of Maastricht, and studied political science at Sciences Po(litiques) in Paris.

Publications Ester Barendregt

Column

Veertig kwartalen later (Dutch)

Een terugblik biedt zicht op de omvang van het welvaartsverlies van de grote financiële crisis. De lessen van toen én regelmatige economische ramingen helpen om tekenen van een volgende crisis tijdig te herkennen.

Column

Theresa May: gaat ze leveren? (Dutch)

De Britse premier May nam de bijna onmogelijke klus aan om een ordelijke Brexit te regelen en tegelijk de natie bijeen te houden. Ondanks haar struikelgang over het Brexit-pad, heeft ze voortgang geboekt. Mits de EU-27 haar de hand toesteekt, is een akkoord over een vergaand vrijhandelsverdrag met de EU haalbaar.

Column

Staal en aluminium: spelletje bluf of game-changer? (Dutch)

Betekenis van Amerikaanse tarieven op staal en aluminium is groot door het ongebruikelijke argument van nationale veiligheid. Dit lokt tegenreacties uit. Proportionaliteit en zelfbeheersing zijn nodig om handelsoorlog met alleen verliezers te voorkomen.