RaboResearch - Economic Research

Enrico Versteegh

Editor/trainer journalism

Enrico Versteegh works an editor/trainer journalism at RaboResearch Netherlands.

He edits Dutch publications by RaboResearch and writes all economic press releases. He is co-author and editor of the book IN2030: Four perspectives. He gives training courses on journalism to colleagues. Enrico studied Journalism and previously worked as a web editor at Rabobank ICT and as an editor and editor-in-chief for Music Maker published by Elsevier.

Publications Enrico Versteegh

Column

Kunstmatige intelligentie of kunst? (Dutch)

Kunnen robots straks de meeste banen vervullen en de mens als arbeidskracht overbodig maken? De vraag is of we als maatschappij wel gebruik wíllen maken van al die robotdiensten. Wat blijft er over van de koetjes en kalfjes bij de kapper?

Economic Report

ICT-impuls zorgt tot 2020 voor 120 duizend extra banen (Dutch)

In dit Themabericht koppelen we informatie over investeringen in ICT en industriële robots aan het aantal ontslagen en aannames binnen de Nederlandse economie. We concluderen dat een ICT-impuls tot 2020 zorgt voor 120 duizend extra banen.

Column

De toekomst begint nu (Dutch)

De toekomst voorspellen is uiteraard een hachelijke onderneming. Toch wemelt het van de waarzeggers in ons land. En niet alleen op de kermis.

Special

Rabobank-economen bouwen strategie-app (Dutch)

Speciaal voor ondernemers, bestuurders en beleidsmakers heeft Rabobank samen met Appcentric een iPad-app ontwikkeld, om de kwaliteit van ondernemers-beslissingen en managementvaardigheden op weg naar 2030 te toetsen.

Dutch Housing Market Quarterly

Kwartaalbericht Woningmarkt (Dutch)

Hoewel de huizenprijzen in 2005 maar liefst 5,4% zijn gestegen, is een gematigd optimisme voor 2006 op zijn plaats. De vooruitzichten zijn weliswaar goed, maar in de eerste kwartalen van dit jaar doen zich ontwikkelingen voor die een krachtige groei van de huizenprijzen kunnen tegengaan.